Unit-Link.no  -  for investeringer i aksjer og fond

(i lønnsom aktivitet siden august 2000)

 

 

Home

Bakgrunn og Ytringer

Filosofi og tilnærming
Langsiktighet vs. Timing
Referanser

Skandia Life strategier
Vital Link strategier

ETF-portefølje
Info og kontakt

 

 

 

 

 

 

Bakgrunn for filosofi og strategi.

August 2000

Buy-and-hold vs. aktive fondsbytter

De fleste fondsrådgivere forfekter 'buy and hold' - på norsk ‘langsiktighet’ - noe som har virket brukbart de siste gyldne årene. En har kommet ut godt over 'bankrente'.

Men, med mer aktiv - og noenlunde treffsikker - forvaltning av sine aksjefond, kan en oppnå adskillig mer. Og skulle tendensene vi nu ser være inngangen til en flat / nedad­gående årrekke, så fungerer ikke buy-and-hold i det hele tatt.

Da er den eneste måten å få aksjesparingen til å vokse på i størst mulig grad å dra nytte av de oppgangsperiodene som oppstår, og sitte på kontanter når markedene gjør nedturer. Å treffe eksakt på topper og bunner, makter ingen. Men å komme nær, og helt klart unngå seriøse nedgangsperioder, er mulig.

Systematisk approach

Privatøkonomi-rådgivere har sine styrker, men det alltid likelydende snakket om ‘langsiktighet’ i gode og vonde dager, har sine begrensninger. Og illusjonen om fund-managers har sprukket. Akjsefondsforvaltere sitter alltid investert i aksjer - det står i et aksjefonds statutter. Og kun i liten grad kan sammensetningen av aksjer kompensere for generelle nedganger i markedet.

I 20 år*) har jeg opplevd mange rådgivere, har prøvd mye, og har nu - basert på tygging, sammenstilling og egne analyser på info fra kilder jeg de siste månedene har identifisert - kommet til en 'timing-formel' som jeg har meget stor tillit til, og som ved mekanisk / slavisk følging vil gi MEGET GOD uttelling.

Selvfølgelig kan det være situasjoner der små tap kan påløpe, men de vil være små - et utgangs-signal vil komme rimelig kjapt - og de lange, gode periodene vil en ha fullt utbytte av.


 

*) Bakgrunn: Sivilingeniør (elektro og IT). Første aksjehandel i 1976.  Første opsjonshandel i 1982. Investerte i gullfond i begynnelsen av 1980 (klikk!!) Har vært med på opp og nedturer og lært markedenes behagelige såvel som uforsonlige sider å kjenne. Spesielt har den nakne sannhet med brutale nedgangsperioder, og konsekvensene av ikke å ta affære, kostet en del gjennom de tidlige årene. Så da umiskjennelige signaler åpenbarte seg i starten av år 2000, ble det besluttet å utforme en strategi for å sikre familiens oppsparte midler gjennom en ny periode med potensielt ubarmhjertige aksjemarkeder.  Det er disse fokuserte metodene, utviklet, anvendt og raffinert gjennom utfordrende år, som fra høsten 2005 utgjør konseptet i Q-timing.

 

 

 

Overopphaussede investeringsprodukter

Et tegn som kan tyde på labre år fremover, er at en masse privat-sparere er kommet seg inn i 'garanterte aksje-obligasjons-fond' som alle banker og investeringsselskaper har hausset og pushet noe voldsomt de siste par år, og spesielt de siste månedene.

Med 3 – 5 års bindingstid, kan det være mange som risikerer å brenne inne med 0-utbytte og masse betalte renter for lånt kapital som de er lokket til kjøp av disse 'garanterte' fondene med.

Det minner om midt på 80-tallet da de britiske avisene (Sunday Times, Daily Telegraph, og til og med The Sun) hadde flere sider fulle med annonser fra fonds­selskaper (Mercury, Fleming, Fidelity, etc.). Alt var fremstilt rosenrødt. Da avisene var som tykkest av disse annonsebilagene, falt markedene sammen, med klimaks i 1987. Det tok mange år før annonseringen tok seg opp....

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer: Dette nettstedets eier kan ikke påta seg ansvar for risiko og eventuelle tap som følge av investeringer basert på råd som her blir gitt. Den enkelte person står alltid selv ansvarlig for beslutning om handel og hvilke objekter han / hun skal handle i.

mail: post@unit-link.no

   

 

 

 

 

[Buy Opera!]

 

financial ad swap
financial ad swap

 


Show StockBanners